Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ DJ (ΑΠΟ ΤΟ BRIXTON ΣΤΟ ΜΑΡΑΚΑΪΜΠΟ)



Το ότι είμαι στην κοσμάρα μου τον τελευταίο καιρό, το έχετε καταλάβει.
Εκτός από αφηρημένη, φευγάτη και παρανοϊκή, είμαι και κολληματίας: είναι να μην μου μπει κάτι στο μυαλό. Πάω λοιπόν προχτές να παίξω μουσική με μάτι που γυαλίζει. Μετά το big πάρτι που έγινε το Σάββατο και έπαιζα επί 7 ώρες μουσική-λάτιν και ντίσκο- φορώντας μία τεράστια άφρο περούκα, είχα ανάγκη να καφρίσω. Καθώς πήγαινα στο bar σκεφτόμουν το πρόγραμμα που θα έκανα. Στο μυαλό μου άρχισαν να έρχονται ξεχασμένα ροκ κομμάτια, κομμάτια που σνομπάρ και δεν παίζω πια συχνά.  Τέλος πάντων, για κάποιον λόγο το βράδυ εκείνο ήθελα να παίξω ροκ και καουμπόικα, θα ξέθαβα Σπρίνγκστιν, Ντεβέντρα, Τζόνι Κας και Kinks κι ύστερα θα δυνάμωνα την ένταση και θα συνέχιζα με Ζέπελιν, Στόουνς και Μπόουι. Μέχρι και Όζι Όζμπουρν θα έπαιζα. Μου είχε λείψει αυτό το παλιό καλό πράμα που λέγεται ροκ, μην ξεχνάτε ότι ήταν κι Απόκριες και έπηξα στο λίμπο-λίμπο-λαλα!

Μπαίνω στο μπαρ και σε λίγο γεμίζει. Παίζω Stranglers και Clash όταν μπαίνει στο μπαρ ο Φίλιππος Πλιάτσικας. Έτσι πίστεψα εγώ δηλαδή, γιατί ο άνθρωπος ήταν ίδιος! Φτυστός! Σου λέω, ο τύπος ήταν ο Φίλιππος Πλιάτσικας και δεν το ήξερε!

Μόλις τον είδα πάγωσα. Ρωτήστε και τον φίλο μου τον Ινδικτο εδώ αλλά και εδώ επίσης, πόσο αγαπάμε τους Πυξ-Λαξ, έτοιμοι είμαστε να δημιουργήσουμε το αντίθετο του φαν-κλαμπ και να ξεμπροστιάσουμε τον Μπομπ Ντίλαν της Ελλάδας (λέμε τώρα). Βλέπω λοιπόν τον Φίλιππο και είμαι σίγουρη ότι AYTΟΣ ΕΚΕΙ είναι ο Φίλιππος, έχει τον ίδιο λασπωτήρα για μαλλί, έχει το ίδιο γλαρό βλέμμα που ψάχνει στο κενό την ερμηνεία των στίχων του -και για να μην πολυλογούμε, εγώ βλέπω τον Φίλιππο να κάθεται απέναντί μου και με κυριεύει ένα άσβεστο, ομηρικό μίσος που μου θολώνει τα cd. Με μία ενστικτώδη κίνηση βγάζω τα cd με τ’ αποκριάτικα.
Τώρα θα του δείξω εγώ του παλιοροκά. Θα τον ταράξω στα λάτιν. Θα πάει να κοιμηθεί και θα βλέπει στον ύπνο του την Τσεζάρια Αβόρα. Περίμενε και θα δεις.

Η αλλαγή μου πρέπει να ήταν η χειρότερη αλλαγή που έγινε ποτέ από dj. Γιατί ενώ έπαιζα το You Stole My Heart Away, έτσι ξαφνικά, πέταξα ένα Buena Vista Social Club και ομολογώ, όλοι με κοίταξαν περίεργα. Ήμουν αποφασισμένη, ειδικά επειδή το τραπέζι του κορυφαίου Έλληνα
ροκ-σταρ μεγάλωνε και πλέον στην παρέα τα έπιναν καμιά δεκαπενταριά παλιοχίπηδες με μαλλί Ρόμπερτ Πλαντ (και καράφλα).
Βρε δεν πα να ρχόταν κι ο Γκάλαχερ στο τραπέζι (λέμε τώρα), σήμερα θα γινόταν του Μaracaibo!

Και αν θέλετε το πιστεύετε...! Από το πουθενά και έτσι ξεκούδουνα - ήρθε κι έδεσε η μουσική,- κάτι η Ραφαέλα Καρρά, κάτι τα σφηνάκια, κάτι το σούργελο που κρύβουμε όλοι μέσα μας, σηκώθηκαν οι ανύποπτοι θαμώνες να τιμήσουν την σοφή επιλογή του ντιτζέι -κι έμεινε ο ψωριάρης μόνος στο τραπέζι να πίνει (προφανώς για να ξεχάσει τι ακούει)!

Κι ενώ γύρω από τους μαλλιάδες γινόταν του κακομοίρη, σηκώνεται κάποιος απ' αυτούς και σκέφτηκα ότι μερακλώθηκε με το Disco Inferno και θα χορέψει, αλλά ο τύπος πήγε στην τουαλέτα και παρατήρησα ότι έλειπε πολύ ώρα. Μπορεί και να ξέρναγε ο άνθρωπος με αυτά που έπαιζα...

Και πάει διόμιση, είχαμε και δουλεiές την επομένη, άρχισα να κόβω λάσπη και να παίζω μαύρη μουσική. Ό,τι πίστευα δηλαδή ότι ΔΕΝ θα άρεσε στον Πλιάτσικα.

Και σηκώνονται κάποια στιγμή οι παλιοροκάδες να φύγουν και βλέπω τον Φίλιππο να έρχεται προς το μέρος μου. Ευκαιρία ψάχνω, άμα μου πει πως δεν του άρεσε η μουσική γιατί έχουν περάσει οι Απόκριες, θα τον ρωτήσω τότε γιατί είναι ακόμα ντυμένος ροκ σταρ!!

Ο άνθρωπος με πλησιάζει. Του κάνω νόημα να έρθει πιο κοντά γιατί δεν ακούω.
-Καλησπέρα. Είμαι ο Τάκης, ο φίλος της κουμπάρας σου, μου είχε πει για το μπαρ αυτό, θέλουμε να κάνουμε ένα πάρτι αλλά με ροκ και τέτοια.

Με κοιτάζει που τον κοιτάζω.
-Νόμιζα πως είσαι η Φαίη...
-Κι εγώ νόμιζα πως είσαι ο Φίλιππος Πλιάτσικας...

(Αυτό λοιπόν ήταν το τελευταίο, καλό κομμάτι που έπαιξα στο παρολίγο Ροκ Πάρτι).


21 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

τώρα τα συνειδητοποίησα όλα!
:)) καλημέρα! φιλιά πολλά!!

Σούλα Φρίκη είπε...

θέλει κι ο καραφλοχαίτουλας την bamba του

La koumbara είπε...

Δηλαδή έπαιξες και τσομπί τσομπά;;; Και φαντάσου πόσο καλά λόγια έχει πει η κουμπάρα σου!

Μετεωρίτης είπε...

b a ς ν τ ι κ σ ι ο ν
(το όνομά σου είναι ζαλιστικό και δεν κατάφερα να το γράψω σωστά. Κατά τ' άλλα, welcome και πιες και μια North ν'ανταπεξέλθεις. Πρέπει να είσαι πολύ μεθυσμένος για ν'αντέξεις τέτοιο post!
Τσίαρς !

Μετεωρίτης είπε...

ΣΟΥΛΑ ΦΡΙΚΗ,
γρήγορα, βάλτε την κυρία πρώτο τραπέζι πίστα γιατί είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε κοντά μας μια τέτοια αοιδό της υπαίθρου! Σουλάκι μου, ό,τι φας, ό,τι πιεις, από μένα και σαν στο σπίτι σου. Άμα θες, τραγουδάς κιόλας! Καλύτερος είναι ο Πλιάτσικας δηλαδή; Τι πα να πει "μοναξιά μου όλα ή τίποτα;". Όχι πες μου εσύ που είσαι καλλιτέχνης βρε Σούλα μου, τι σκατά σημαίνει "μοναξιά μου όλα ή τίποτα;". Τουλάχιστον ο Καρβέλας υπήρξε σαφής όταν έλεγε ο άνθρωπος "τα θέλω όλα, όλα, όλα ή τίποτα". Ο άλλος έπρεπε να το μπουρδκουκλώσει το πράμα για να πουλ μουρ (πουλήσει μούρη). Ουστ! Καλύτερα οι μπαμπολέος.

Μετεωρίτης είπε...

Και τσομπί έπαιξα,
ΛΑ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ,
και το χειρότερο: έπαιξα το hotel california από gipsy kings - έτσι όπως ακούγεται στην ταινία των Κοέν "Μπιγκ Λεμπόφσκι"!
Θεϊκή σκηνή: ο τεράστιος Τορτούρο, ρίχνει την μπάλα του μπόουλινγκ και πετυχαίνει την τέλεια βολή! Γυρνάει σε αργή κίνηση με θριμαβευτικό ύφος και...
αρχίζει να χορεύει το hotel california!

Μην μου πεις ότι ΔΕΝ έχεις δει τον Λεμπόφσκι!!!!

καλησπέρες

Stratos Bacalis είπε...

αχαχαχαχαχα, τρελλά γέλια λέμε!

Vassilis είπε...

"Dear Φίλιππε, αυτό το e-mail είμαι σίγουρος ότι θα σε χτυπήσει σαν ... MΕΤΕΩΡΙΤΗΣ !..." :):):)
Τι λες, να του κοινοποιήσω την ανάρτηση;
Καλή εβδομάδα!!

Ανώνυμος είπε...

έγινες εντελώς ρόμπα έτσι;

ήθελα να'ξερα τι απάντησε ο "Φίλιππος" όταν άκουσε για ποιον τον πέρασες?!

Ανώνυμος είπε...

όλα τα ακούσματα έχουν την χάρη τους. πάντως η σκηνή θα ήταν σίγουρα για φωτογραφία

La koumbara είπε...

Εννοείται ότι τον έχω δει (αν και η πιο συγκλονιστική ταινία των αδελφών ήταν - κατ' εμέ - το Φάργκο).

mamma είπε...

Άνοιξε η γη και σε κατάπιε;

(ο τύπος που πήγε τουαλέτα κι αργούσε να γυρίσει, γύρισε; ή εκεί είναι ακόμα με καμμένο εγκέφαλο;)

demetrat είπε...

αααααααααααααααααααααααααχαχαχαχχαχαχαχχαχαχα
και ξανάαααααααααααααααααααχχαχαχαχαχαα.
ρε μαλάκα, πέρασες ονειρεμένα ρε.
Κρίμα στον Πλιάτσικα, που δεν το ήξερε πως πέρναγες τόσο ωραία στην πλάτη του, αααααααααχχαχαααχαχα.
δ

koulpa είπε...

xaxaxa τετοια πάθη.. έστω κι αρνητικά.. ο πλιάτσικας;.. καλά εμένα.. που είμαι καλός και ευαίσθητος άνθρωπας.. μου αρέσει.. :):)
χαχα ναι.. εγώ είμαι 30 χρόνια πίσω στη μουσική.. και το ροκ το βλέπω λίγο πιο χαρντ.. :):)
την καλησπέρα μου :):)

indictos είπε...

Εγώ ξέρω ότι ΗΤΑΝ Ο ΦΙΛΛΙΠΑΣ (βγαίνει ινκόγκνιτο με το όνομα "Τάκης" και δίνει ραντεβού σε μπαρ των ΒΠ με τον Τιμ Μπουθ για να ακούσουν λάτιν παπαριές και να γουστάρουν!!!)

indictos είπε...

{παλιά πήγαιναν σε κρεπερί στο κέντρο, καθόταν αντικριστά αμίλητοι.
"πες κάτι" έλεγε ο Φίλιππας, "Say something" έλεγε ο Tim.
Τελικά αποφάσισαν να αλλάξουν στέκι και ψάχνουν μαγαζί να παίζει λάτιν.
Το θέμα είναι ότι δεν θέλουν ότι λάτιν να είναι. Θέλουν τα λάτιν του Νταλάρα!!!)

agrampelli είπε...

Χαχαχα...Να το διαβάσει ο Πλιάτσικας!
Φιλί!

Βάσσια είπε...

:-)

Σε τι κόσμο έχεις χαθεί Φαίη;;;;

Καλή εβδομάδα
:-)
Φιλιά

H.Constantinos είπε...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να είσαι χαμένος στην κοσμάρα σου!

kiki είπε...

Δεν υποφέρεσαι!!! Χαχαχα! Καλό μήνα!

KitsosMitsos είπε...

Μια χαρά περάσατε, λοιπόν! Χαχα!