Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΤΗΕ FREAKIEST SHOW

Να τα πούμε;!

Η γεμιστή γαλοπούλα της πεθεράς μου είναι η πιο τέλεια γαλοπούλα στον κόσμο. Δεν έχει σημασία αν ήταν αλανιάρα ή αν είχε πάει Αρσάκειο, ήταν όμως η γαλοπούλα της πεθεράς μου και σου λέω, δεν τρώγεται με τίποτα. (Είπα εγώ ποια;).


Οι Μετεωρίτες λύγισαν κάτω από τον ασφυχτικό κλοιό της Μητριαρχικής οικογένειας. Ειδικά εγώ που ‘μαι Υδροχόος και έτσι και μου γυρίσει το μάτι γίνομαι σαν τον Μάρτυ.. Το family overdose με εξουθένωσε. Η γιαγιά με στούμπωσε με κουραμπιέδες (οι κουραμπιέδες της γιαγιάς είναι οι καλύτεροι στον κόσμο…) και πριν καν έρθει η Πρωτοχρονιά, εγώ κατάπινα βιταμίνες και βαρούσα μπιέλες, ό,τι κι αν είναι αυτές οι μπιέλες. Αντί να φάμε εμείς τους κουραμπιέδες, μας φάγαν αυτοί. Μια υποψία υπερκόπωσης με πέρασε ξυστά αλλά την αγνόησα επιδεικτικά. Το παρτάλι, ήθελα πάρτι και ξενύχτια και όταν ο νέος χρόνος μπήκε με το δεξί, εγώ έβγαινα στα τέσσερα, έβγαινα γενικώς από το πλάνο, μιας και «παρτάλι» σημαίνει «κουρέλι» στα τούρκικα κι εγώ, εκτός από γλωσσομαθής, είμαι και γερό ποτήρι-τι να λέμε τώρα!



Στις 2 Ιανουαρίου κατεβάσαμε τα τηλέφωνα γιατί στην ουρά περίμεναν εκατόν πενήντα ξαδέλφια που ήθελαν να έρθουν να δουν τα παιδιά και είχαμε κλατάρει. Αποφασίσαμε να εξαφανιστούμε από τον κόσμο και να κάνουμε ότι γουστάρουμε για λίγες μέρες. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να διαβάσω (ξανά) τον Ξένο του Καμί. Ο ήρωας είναι φίλος μου και κάθε φορά που περπατάω μαζί του στην παραλία, ξεχνιέμαι τόσο πολύ που ξεχνάω τα δικά μου και κάθομαι και ψήνομαι στον ήλιο μαζί του. Μου χρειαζόταν λίγος ήλιος. Ο Γιάννης, πάλι, είχε μία καλύτερη ιδέα: έβαλε το I’m deranged στο τέρμα (στην εκτέλεση με τα πριόνια) αλλά μετά το έκλεισε γιατί του είπα ότι δεν μπορώ να διαβάσω με το I’m deranged στο τέρμα, ας έβαζε τουλάχιστον το Killing an Arab να έμπαινε στο κλίμα. Τσακωθήκαμε. Ήταν φανερό ότι τα νεύρα μας ήταν τσατάλια.

Τώρα που είπα "τέρμα", κάποια στιγμή άνοιξα την τηλεόραση για να απολαύσω την ομάδα μου, σίγουρη ότι θα έβαζε τουλάχιστον τρία τόπια στην ΑΕΚ. Ο Γιάννης πάλι, που θυμάται ότι είναι ΑΕΚ όποτε παίζει με εμάς, άρχισε τις προβλέψεις. Σήμερα θα χάσετε, είπε ο γρουσουζλεμές και χάσαμε. Η σχέση μας έγινε ακόμα πιο ψυχρή. Μόνο ο ήλιος του Καμί έκαιγε αλλά παράτησα το βιβλίο όταν ο ήρωας μπήκε φυλακή, στην πραγματικότητα, μάλλον ήθελα να παραστώ στο φονικό και μόνο.

Ακόμα ένα λάθος δε ενίσχυσε καθόλου μα καθόλου την ανοδική κινητικότητα της διάθεσής μας. Θέλοντας να «γελάσουμε» νοικιάσαμε το Hangover, αυτήν την πολυδιαφημισμένη ταινία με τους τύπους που πηγαίνουν στο Βέγκας και εκεί γίνεται το πανηγύρι των τρελών. Με έπιασε το στομάχι μου. Περίμενα να δω μία «χοντρειδή» ταινία - αλλά ευχάριστη, ατακαδόρικη, αστεία βρε αδελφέ και είδα μια πατάτα Big Mac, αν υπάρχουν πατάτες Big Mac, που θα υπάρχουν δηλαδή γιατί όλα είναι big στην Αμερική. Δεν θέλω να το σχολιάσω αλλά η ταινία (που όπως διάβασα στηρίχθηκε σε «εσωτερικά» αστεία παρέας και σε πραγματικές περιπέτειες) έμεινε εκεί: στην παρέα (τους). Χάρηκα παιδιά που σας γνώρισα, αλλά λέω να επιστρέψω στην Ευρώπη. Επιστρέψαμε την ταινία, έβαλα τον Ξένο στη θέση του και κάναμε νέα απόπειρα να δούμε καλή ταινία. Και αυτήν την φορά πέσαμε μέσα!!


ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΠΕΙ!
Η ταινία είναι άψογη και αν δεν την έχετε δει, να την δείτε οπωσδήποτε. Θα τρομάξετε με το πόσο καλή είναι! Πάμε παρακάτω, γιατί με αυτά και με αυτά, πλησίασαν οι γιορτές μας.

Στις 6 γιόρταζε η αφεντιά μου και πήγα να παίξω μουσική. Για κάθε σφηνάκι που έπινα, έβαζα κι ένα κομμάτι του David, συμφωνία που έκανα μυστικά με τον εαυτό μου και πολύ με ευχαρίστησε.
Την επόμενη γιόρταζε ο Γιάννης. Είχαμε πάρτι και παίζαμε εναλλάξ μουσική, μέχρι που σβούριξα εντελώς και εγκατέλειψα την κονσόλα και ο Γιάννης βρήκε ευκαιρία να αλλάξει μουσική.
(Έβγαλε δηλαδή το Young Americans και άρχισε να παίζει κομμάτια από το Aladdin Sane).

Την επόμενη γιόρταζε ο David. Να’ ναι καλά ο άνθρωπος όπου και να’ ναι, γιατί εμάς η μέρα των γενεθλίων του μας βρήκε με ένα τρομαχτικό χανγκόβερ να προσπαθούμε να θυμηθούμε πόσα ήπιαμε χτες. Ένα μονάχα ήταν σίγουρο: θυμόμασταν τι μουσική είχαμε παίξει.

Χρόνια πολλά ρε David! Υπάρχει άραγε καλλιτέχνης που να έχει αγαπηθεί τόσο πολύ όσο εσύ; Άστο, δεν υπάρχει. Εσύ είσαι από άλλο πλανήτη…

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

17 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Καλημέρα :-)

Καλά φοβερή, χιουμοριστική και σατιρική εξιστόρηση!

Η οικογένεια στην Ελλάδα καλά κρατεί!

Πολύχρονη Φαίη, πολύχρονος ο Γιάννης σου και "μην αφήνεις το κακό να μπει".

Φιλιά, Καλή χρονιά

Μετεωρίτης είπε...

Η οικογένεια καλά κρατεί, Βάσια μου, εγώ πάντως... δεν κρατιέμαι άλλο και του χρόνου θα πάρω τα παιδιά και τον Γιάννη και θα πάω στον Αρη!
Πάντως, άλλα Χριστούγεννα σαν τα φετινά, δεν τα ξανα-ματα-περνάω.

Καλημέρες

koulpa είπε...

xaxaxa καλέ δεν έχει σημασία το που αλλά το με ποιούς περνάς καλά.. :):)
να χαίρεστε αλλήλους.. χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα και καλή χρονιάαααα (ε λίγο καθυστερημένα) κι από εδώ :):)

Μετεωρίτης είπε...

koulpa
ευχαριστώ. Του χρόνου θα φάω την πεθερά μου και θα παίξω χαρτιά με την γαλοπούλα.
Καλύτερα θα περάσω!

agrampelli είπε...

(Και της δικής μου πεθεράς ήταν η καλύτερη!Και οι κουραμπιέδες επίσης!)
Αυτά είναι όμορφα!Οικογενειακά,σε καναπέδες, ταινίες,βιβλίο...αγαπησιάρικα όλα...

Χρόνια πολλά,καλησπέρα ;-)

Μετεωρίτης είπε...

Αγράμπελη,
μάλλον κατανοείς την κατάστασή μου... γκρρρ... τέλος πάντων! Να είμαστε καλά, να περνάμε καλά, σήμερα πήρα να δω τον Δημόσιο Κίνδυνο με τον Τζόνι (με τον Τζόνι Ντεπ αλλά και με τον Τζόνι τον άντρα μου εννοούσα!)

Καλησπέρες

Side21 είπε...

Ωραίο πράμα να ...
περνάς τις γιορτές
ήρεμα οικογενειακά !!!
Βίοι Παράλληλοι ...
Γενέθλια - Ονομαστικές -
Οικογενειακά τραπέζια με δεκάδες
λαχταριστούς μεζέδες ενώ στην ουσία
το μόνο που θά 'θελα ένα καλό κοκτέϊλ
από Aludrox - Zantak - Simeco - Nexium κ.λ.π.
Τέλος καλό όλα καλά αφού γλυτώσαμε τη
γαστροραγία "κάθε κατεργάρης στον πάγκο του" !!!
ΧΡΟΝΙΑ σας ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΗΕΣ
Καλομελέτα κι έρχονται !!!

Μετεωρίτης είπε...

side 21,
σε νιώθω. Καλοί, χρυσοί οι συγγενείς αλλά κάθε φορά που τους συναντάω, χρειάζομαι τουλάχιστον τα μισά από τα χάπια που αναφέρεις! Απόκριες, ε;! Χμ. Τι καλά! Θα ντυθώ Αόρατος Άνθρωπος και θα με ψάχνει η πεθερά μου αλλά δεν θα μπορεί να με δει!!!
;)
καλησπέρες

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εσύ διάβασες τουλάχιστον πιο εύκολο έργο από εμένα για να διαβάσεις στις διακοπές σου... Πολύ καλό μυθιστόρημα ο "Ξένος".

Μετεωρίτης είπε...

Καλημέρα,
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΙΜΕ.

Τι διάβασες;;;;!!

demetrat είπε...

χα χα χα
Εγώ που τάχω κόψει τα τραπέζια με τις πεθερές ,σου λέω πως είναι εύκολο να γίνει.Απλώς ....παίρνεις την ευθύνη του δέ γουστάρω σου.
:)))
δ

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Η αλήθεια είναι πως μόνο από Υδροχόο μπορεί κανείς να απολαύσει μια αφήγηση της καθημερινότητας που ανάγεται σε διανοητική επεξεργασία.
Ωραίο η κομματάρα του Bowie που έχει ωροσκόπο Υδροχόο.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

HAL9000 είπε...

THE FREAKIEST SHOW...
αλλά εσείς είστε THE PRETTIEST STARS, οπότε μην ανησυχείτε...ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ και να τον χαιρόμαστε για πολλά έτη φωτός ακόμα!!

island είπε...

Καλή χρονιά γαυροαεκάκια!!!! Να χαίρεστε τα παιδάκια σας και γρήγορα να τα πούμε από κοντά.

Ένα σχόλιο. Η ταινία χάνγκόβερ ΜΕ άρεσε. Την είχα δει βέβαια και λίγο πριν τον γάμο και ήμουν σε άλλη φάση, αλλά και τώρα να την έβλεπα θα ΜΕ (όπως λέει και ο Ίντυ) άρεσε. Το καλύτερο σε μπάτσελορ το έχει κάνει ένας φίλος. Τον είχαν καλέσει σε ένα μπάτσελορ σε ένα μπουζουξίδικο και αυτός και η παρέα είχαν κανονίσει μία έκπληξη. Εκεί λοιπόν που περίμεναν όλοι μία γκόμενα να ξεπροβάλει μέσα από μια τούρτα, ξεπρόβαλε στην πίστα ένα φέρετρο να το σέρνουν 4 μαυροφορεμένοι και η γκόμενα βγήκε από αυτό. Σίγουρα είναι η πιο πρωτότυπη έκπληξη που έχω δει!!!

drunk tank είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!

1. είχα να γελάσω τόσο από όταν είδα το hangover!sorry αλλά εμένα μου άρεσε καθώς ξέφυγε από τα όρια της κλασικής αμερικανιάς!

2. ψέμματα! γέλασα πολύ και όταν ο ...κηπουρός βγήκε για να μαζέψει χόρτα!!!

3. έπρεπε να είναι το πρώτο που θα έγραφα αλλά ποτέ δεν είναι αργά! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!! και για "καλή, ευτυχισμένη και τυχερή χρονιά" και για την ονομαστική σου εορτή και για την ονομαστική του Γιάννη και (σόρυ πάλι) για τον David!!!!

4.και η καλύτερη ευχή για το τέλος! Μακάρι στο επόμενο... freakiest show να πίνεις σφηνάκια με το καινούριο άλμπουμ του Bowie! δεν ξέρω που έχει εξαφανισθεί ο άτιμος και αν θα βγάλει επιτέλους καινούριο αλλά το εύχομαι πραγματικά!


υγ: αν δεν τρωγόταν η γαλοπούλα μάλλον περί Αρσακειάδος θα επρόκειτο! Είμαι σίγουρος, ξέρω που σου λέω!

nikiplos είπε...

Χρόνια πολλά both of you!!!
Να ευχηθώ, καλή χρονιά, υγεία σιδεροκέφαλοι και οι 4, μακριά από ύποπτες γαλοπούλες και κυρίως:
-Μην χάσεις ποτέ το χιούμορ σου
-Μην χαθείς με τον Αλμπέρ...

Σε φιλώ!

kiki είπε...

Χαχαχα! Δεν υποφέρεσαι λέμεεεεεε!!!