Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΧΟΝΤΡΑ ΨΕΜΑΤΑ


Αγαπητό ημερολόγιο,
Έχω μπερδευτεί και θέλω να μιλήσω σε κάποιον. Πρόπερσι είχαμε πάει διακοπές αλλά δεν περάσαμε καλά. Ξαφνικά, μία μεγάλη φωτιά μας χάλασε το κέφι και η μαμά με τον μπαμπά έβλεπαν συνέχεια τηλεόραση και εγώ γκρίνιαζα που έβλεπαν συνέχεια τηλεόραση και όταν τους ρώτησα γιατί δεν πάμε βόλτα, ο μπαμπάς μου είπε σοβαρά «παιδί μου! Καίγεται όλη η Ελλάδα»! Η μαμά ήταν στεναχωρημένη πολύ και έλεγε συνέχεια «έχω μαυρίσει τελείως…». Στεναχωρήθηκα γιατί μου έλεγαν και οι δύο ψέματα, πρώτον δεν καιγόταν όλη η Ελλάδα, καιγόταν όλη η Πελοπόννησος και όλη η Εύβοια και δεύτερον, η μαμά έλεγε πως είχε μαυρίσει, αλλά καθόλου μαυρισμένη δεν ήταν, γιατί η μαμά δεν κάθεται ποτέ στον ήλιο και είναι άσπρη σαν χριστουγεννιάτικος κουραμπιές. Ύστερα, τους ρώτησα ποιος είναι αυτός ο χοντρός κύριος στην τηλεόραση που κάθεται και κοιτάζει τη φωτιά και πάλι ψέματα μου είπαν, μου είπαν πως αυτός ο κύριος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κύριος Καραμανλής, αλλά λίγο αργότερα όταν ήρθαν σπίτι μας οι φίλοι μας, δεν τον έλεγαν Καραμανλή, τον έλεγαν κόπανο και θύμωσα γιατί δεν έβγαλα άκρη. Θυμάμαι μάλιστα που όταν τους ρώτησα αν Καραμανλής και κόπανος σημαίνει το ίδιο πράγμα, με μάλωσαν και μου είπαν ότι τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να εκφράζονται έτσι και όταν ζήτησα διευκρινίσεις μου είπαν να πάω στο δωμάτιό μου.

Την επόμενη χρονιά δεν κάναμε διακοπές γιατί δεν είχαμε λεφτά. Όταν τους ρώτησα γιατί δεν πάμε διακοπές, μου είπαν ότι φταίει πάλι αυτός ο φούσκας ο Καραμανλής και η κυβέρνηση και απάντησα φυσιολογικά ότι ήξερα ασφαλώς τι σημαίνει Καραμανλής (=κόπανος) αλλά δεν ήξερα τι σημαίνει κυβέρνηση. Ο μπαμπάς μου είπε ότι ούτε αυτοί ξέρουν και η μαμά του είπε ότι αυτό δεν είναι απάντηση και ο μπαμπάς της είπε να μου εξηγήσει αυτή λοιπόν τι σημαίνει κυβέρνηση και η μαμά κάτι είπε για κλέφτες. Τρόμαξα και φοβήθηκα ότι θα έρθει ο χοντρός το βράδυ να μου κλέψει τις κούκλες και τα αυτοκόλλητά μου και τα κλείδωσα στο συρτάρι μου, αλλά ευτυχώς, ο χοντρός δεν ήρθε. Φέτος, πήγαμε διακοπές και ξαφνικά, η τηλεόραση έδειχνε πάλι φωτιές και έβαλα τα κλάματα γιατί ήξερα ότι πάλι θα κάτσουμε να βλέπουμε τηλεόραση. Φυσικά, όταν είδα τον χοντρό στην τηλεόραση, τον αναγνώρισα αμέσως! «Μέσα στο ελικόπτερο που πετάει είναι ο κόπανος!!!» είπα και δαγκώθηκα αμέσως γιατί θυμήθηκα ότι τα παιδιά δεν εκφράζονται έτσι, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη, οι γονείς μου γέλασαν και με φίλησαν. Τότε, πήρε αέρα ο κώλος μου και τους ρώτησα επιτέλους αν ο Πρωθυπουργός είναι κόπανος, ή αν ο κόπανος είναι πρωθυπουργός και τι είναι τέλος πάντων αυτή η «κυβέρνηση». Τότε ο μπαμπάς με πήρε αγκαλιά, με κοίταξε σοβαρά και μου υποσχέθηκε πως αυτήν την κυβέρνηση δεν θα την ξαναδώ ποτέ. Τον ρώτησα γιατί και ο μπαμπάς μου είπε πως αυτή η κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη και δεν θα βγεί ποτέ ξανά. Να σου πω κάτι όμως, αγαπητό μου ημερολόγιο; Δεν τον πιστεύω! Μου λένε ψέματα! Πέρσι μου είπαν πως θα πάμε διακοπές και δεν πήγαμε, πρόπερσι μου είπαν πως τα παιδιά δεν κάνει να εκφράζονται έτσι αλλά φέτος με φίλησαν που είπα τον πρωθυπουργό κόπανο, ημερολόγιο, δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη, οι μεγάλοι λένε μεγάλες κοτσάνες. Αφού, να φανταστείς, χτες άκουσα έναν μεγάλο που συζητούσε με τους γονείς μου να λέει «ψήφισαν και τα δέντρα». Καλέ ποια δέντρα; Υπάρχουν δέντρα;!! Αφού, ακόμα κι εγώ ξέρω πως δέντρα δεν υπάρχουν πια. Οι μεγάλοι λένε ψέματα. Χοντρά ψέματα. Χοντρά, σαν τον πρωθυπουργό-κόπανο-Καραμανλή-όπως θέλεις πέστο.

12 σχόλια:

mamma είπε...

Ε, όχι και χοντρός ο κόπανος! Ντροπίς.

Μετεωρίτης είπε...

Ε, όχι και κόπανος ο χοντρός!
Προσβάλλεις τους κόπανους!

νατασσΆκι είπε...

Απαπαπα γλώσσα, παιδί πράμα!!!
:p

Μετεωρίτης είπε...

Άστα να πάνε, Νατασσάκι μου,
σε μένα, πάντως, δεν έμοιασε,
εγώ στόμα έχω και μιλιά δεν έχω!!

H.Constantinos είπε...

Χο, χο, χο, χο, χο!!!

Μετεωρίτης είπε...

Xάρηκα που γέλασες (το ρίχνω στην πλάκα, βέβαια, αλλά δεν είναι και τόσο αστείο, έτσι;)

demetrat είπε...

μετεωρίτα, άν αυτό είναι το ένα από τα μετεωριτάκια, έχεις κάνει πέντε και δεν κάναμε καμμία.
Τι σοροπιαστό ζουζούνι είναι αυτό καλέ;
δ

Μετεωρίτης είπε...

Το ζουζουνάκι αυτό
είναι απίστευτα όμορφο και για αυτό το επέλεξα! Δεν είναι όμως δικό μου! Χαααα, εγώ είμαι μελαχροινή με σγουρά μαλλιά!! Το μόνο κοινό που έχουμε είναι τα γυαλιά! Η μαμά μετεωρίτισσα έχει 6+ βαθμούς μυωπία, 3 ασθιγματισμό (αν το έγραψα σωστά), ένα βήμα πριν τον τυφλό της Ιεριχούς ένα πράμα δηλαδή... και talking about the devil, το μικρό μου κορουλάκι φωνάζει ΜΑΜΑΑΑΑΑΑ... και τρέχει η γκαβή χαζομαμά κουτουλώντας όπου βρει (οι φακοί μου για κάποιο λόγο έχουν γίνει γεωφυσικός χάρτης..)

Σε φιλώ!

KitsosMitsos είπε...

Πόσο πιο απλά είναι τα πράγματα για τα παιδιά...

Raggedy Man είπε...

Γλύκα το κειμενάκι...

Μετεωρίτης είπε...

ΚΙΤΣΟΣ,
ως γνωστόν, από τα παιδιά μαθαίνεις την αλήθεια!!

Καλημέρες

Μετεωρίτης είπε...

indiefuck,
welcome! Χαίρομαι που σου άρεσε (ισχύει το σχόλιο που έγραψα ακριβώς από πάνω!)