Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

NO 13: NEW YOUNG PONY CLUB-"FANTASTIC PLAYROOM" (εδώ χορεύουμε!!)


Δεν δυσκολεύτηκα να βάλω τους New Young Pony Club στη λίστα.
Πίσω από τα εντελώς fun κομμάτια τους ακούω Blondie, Talking Heads, B52’s, Elastica μέχρι και Robert Smith πήρε το αυτί μου. Είναι φανερό ότι η παρέα από το Λονδίνο άκουγε τη σωστή μουσική, είναι ακόμα πιο φανερό ότι τα παιδιά έχουν μεγάλα κέφια, και έτσι απλά, χωρίς τις φωνητικές υπερβολές των b52’s, κοφτά αλλά φροντίζοντας να γεμίζουν τα κενά τους με ηλεκτρονικές εκπλήξεις, κατορθώνουν να σε σηκώσουν από τα σκαμπό του μπαρ, να χορέψεις και ένα και δύο και όλα τα κομμάτια του lp και να αναρωτηθείς; «ποιοι είναι αυτοί; Οι New Young Pony Club! Καλοί είναι, ε;!»
Είναι καλοί. Το Get Lucky σε κάνει να αισθάνεσαι τυχερός που το ακούς. Σαν να ακούς Elastica σε dance mood σε ένα κομμάτι που είναι απογειωμένο από τις πρώτες νότες. Σας χαρίζω το απίστευτο video να σας φέρει τύχη!

Για το Ice Cream τι να πω; Το τραγούδι «τρώγεται» με μεγάλες δαγκωνιές. Δεν ξέρω πως τα κατάφεραν αλλά το κομμάτι αυτό είναι τόσο γλυκό και τόσο ξεσηκωματικό που θυμίζει πολλά μεν, αλλά είναι τόσο καλά υποστηριζόμενο που μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από τη ζελατίνα!
Η τραγουδίστρια Tahita Bulmer (που είναι vegetarian) είναι η μόνη που κοπανιέται στη σκηνή. Τα άλλα τέσσερα μέλη του γκρουπ παίρνουν το live πολύ πιο στα σοβαρά σε αντίθεση με την Tahita που δημιουργεί πάντα dance κλίμα και ξεσηκώνει τον κόσμο. Έσκισαν οι NYPC σε όλα τα live -και είχαν την τύχη να παίξουν με τους ασύλληπτους και σούπερ-ντούπερ για μένα Κλάξονς, οπότε…
Η Lou Hayter (παίζει κίμπορτς) έχει σχέση σοβαρή με τον Jamie Reynolds των Κλάξονς, γεγονός που το κατατάσσω στα υπέρ του γκρουπ που έβαλα στο νούμερο 13!!!
Το Ice Cream είναι το βίντεο νούμερο 2. Το επόμενο βίντεο δυστυχώς είναι μόνο ηχητικό. Είναι από τα πιο αγαπημένα μου και λέγεται The Get Go.

Έχω ερωτευτεί αυτό το κομμάτι και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που το τραγουδάει. Είναι ένα κομμάτι πολύ πλήρες, χορταστικό από ήχους και σε ρυθμό που δεν κατατάσσεται εύκολα κάπου, είναι dance χωρίς να υποβιβάζει τον αντισυμβατικό του «χαρακτήρα».
Και πάμε στο The Bomb. Ακόμα ένας καλός λόγος για να μείνεις όρθιος! Ακόμα ένας καταιγισμός που δεν αποτελεί κλισέ. Ή αποτελεί πολύ ευχάριστο κλισέ. Πάντως, τα τραγούδια τους από την πρώτη φορά που τα ακούς, σε παίρνουν από το χέρι και σε πάνε στην πίστα! Και δεν θες να κατέβεις!
Υπάρχουν κι άλλα σούπερ κομμάτια στο cd με τίτλο Fantastic Playroom αλλά αρκετά! Το ευχάριστο είναι ότι ακούγονται και δεν γεμίζουν τον δίσκο, γεγονός που συμβαίνει με τα περισσότερα cd. Ελπίζω ο αριθμός 13 να τους φέρει γούρι και να συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησαν να κάνουν καλά!
Γεια σας τώρα, πάω να σκεφτώ ποιος θα ακολουθήσει στην ψηφοφορία…!

8 σχόλια:

Suspect είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=KCyQMURDTI8

MenieK είπε...

Keep on going... Οι κριτικές σου είναι αυτές που πρέπει να είναι... Μιλάνε για την αγάπη ενός ανθρώπου για τη μουσική (τη δική του μουσική) κι εμένα αυτό μου κάνει...

vasikos metoxos είπε...

Συνέχιζε να "βάζεις"!!! Υπέροχες επιλογές...

Μετεωρίτης είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ vasike metoxe.
Εχω αγχωθεί λίγο γιατί δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, ακούω ξανά και ξανά τα επιλεγμένα μου lp και αγχώνομαι με τα "κείμενα" που γράφω...anyway!
Χαίρομαι που σου αρέσουν!!
Καλημέρα και καλή κυριακή!

Μετεωρίτης είπε...

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΒΡΕ MENIEK,
μάντεψε!!!!
Μόλις είχα μπει στο blog σου και διάβασα (διάβασα; τι πεζή λέξη!) το υπέροχο ποίημα της Δημουλά.
Πραγματικά, πολύ καλό. Κι εμένα μου αρέσει η γραφή της εδώ και χρόνια.
Εχω μείνει στο "Εκτός Σχεδίου" που εξέδωσε πριν 2-3 χρόνια.
Καλημέρα meniek
έχω τρέλα με την μουσική! Δούλευα και στο ραδιόφωνο (στα 18 μου) όπου έβαζα εναλλακτικές μουσικές (λέμε τώρα, bryan ferry έβαζα!!) και μίλαγα ακατάπαυστα!!
Φιλάκια!

Μετεωρίτης είπε...

suspect
τώρα είδα το βίντεο,
πολύ καλό!!!!
Καλημέρα!

MenieK είπε...

Αγάπη μου, ο Ferry είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ εναλλακτικός (και τη δεκαετία του 90 που ήσουν εσύ δεκαοχτώ, εναλλακτικότατος!!!) και δεν δέχομαι κουβέντα!!!
ΤΗΝΧ για το σχολιάκι... Δεν μπορώ να πω ότι η Δημουλά είναι απο τις/τους αγαπημένες/ους μου αλλά αυτό το ποίημα... σαν να είχε γραφτεί γι αυτό που ήθελα να πω
καλή σου εβδομάδα...

Μετεωρίτης είπε...

meniek
τα είπες πάλι όλα!
Ελα να ακούσεις το the ocean από richard hawley,
πιστεύω ότι θα σου αρέσει!