Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ (ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ! ! )



Αφού μιλάμε για μουσική… ας συνεχίσουμε να μιλάμε για μουσική!
Ας δούμε από πού πήραν ή εμπνεύστηκαν διάφορα γκρουπ το όνομά τους!
Οι πολυαγαπημένοι μου Bauhaus πήραν το όνομά τους από τη γνωστή Γερμανική Σχολή, ενώ όσο καταλυτικά επέδρασε αυτή στις Τέχνες, άλλο τόσο καταλυτική ήταν και η επίδραση των Bauhaus στη μουσική σκηνή!
Οι αγαπημένοι μου Velvet Underground διάβασαν το ομώνυμο βιβλίο του Michael Leigh και προφανώς τους έκανε. Ο συγγραφέας θεωρεί το βιβλίο του must για κάθε ενήλικα και αναλύει πλήρως τι σημαίνει orgy party, bisexualism, σαδομαζοχισμός, ομοφυλοφιλία και ποια η θέση τους στην κοινωνία.
Το Venus in Furs είναι ένα μουσικό μαστίγιο που ακόμα και σήμερα μας δέρνει ευχάριστα! Η κυρία Siouxsie πρέπει να ήταν πολύ ευτυχισμένη όταν το εκτέλεσε!
Οι Black Flag ήθελαν το όνομά τους να παραπέμπει straight στην αναρχία χωρίς να πάνε μέσω Φωκίδας. «Μαύρη σημαία» λοιπόν ήταν το ιδανικό σύμβολο για το γκρουπ που τα έσπαγε όλα!
Οι Alice in Chains πήραν την Αλίκη από τη χώρα των θαυμάτων και… την έδεσαν. Τι της έκαναν μετά, το καταλαβαίνουμε από τη μουσική που έγραψαν!
Οι Asia (ποιοι;!) χρησιμοποίησαν την μακρινή Ασία ως έννοια για να δημιουργήσουν μυστήριο! Εμένα πάντως, δεν μου προκάλεσαν ποτέ κανένα μυστήριο, αντίθετα, έμεινα τόσο μακριά τους, όσο μακριά μου πέφτει και η… Ασία!



Οι Dead Kennedys πήραν το όνομά τους από την γνωστή Αμερικανική κακορίζικη οικογένεια, αλλά ήθελαν επίσης να δηλώσουν με το όνομα αυτό
«τον θάνατο του αμερικανικού ονείρου». Σωστότατοι!!
Οι μοδάτοι Depeche Mode πήραν το όνομά τους από ένα γαλλικό περιοδικό μόδας. Γεγονός που μας θυμίζει ποιος άντρας έβαλε πρώτος φούστα (πριν τον Ρουβά).
Οι Fall διάβασαν την «Πτώση» του Αλμπέρ Καμί και τίμησαν τον μεγάλο συγγραφέα, φτιάχνοντας ένα ιστορικό γκρουπ που λατρέψαμε.
Οι Franz Ferdinand πήραν το όνομά τους από ένα άλογο! Δεν ξέρω αν το άλογο κέρδισε ή έχασε τον αγώνα, πάντως το γκρουπ καλπάζει γρήγορα στη μουσική βιομηχανία και αποσπά μόνο καλές κριτικές!
Οι Gotan Project αναγραμμάτισαν τη λέξη Tango, την έκαναν Gotan και κάπως έτσι γεννήθηκε το ηλεκτρονικό tango! Το γκρουπ σκίζει και ένα είναι σίγουρο: με τέτοιο ήχο, δεν τους μπερδεύεις με κανέναν!
Οι Κeane είχαν κάποτε μια γλυκύτατη γειτόνισσα που τους κανάκευε, τους μαγείρευε, τους φρόντιζε και από αυτήν πήραν το όνομά τους!
Οι Kooks τιμούν τον πιο αγαπημένο όλων μου David Bowie που έχει τραγούδι με όνομα Kooks! Πήραν το όνομά του και πολύ καλά έκαναν.
Οι Madness άκουσαν το ομώνυμο ska κομμάτι από τον Prince Buster και το πήραν επίσης! Το όνομα πάντως τους πάει γάντι…
Οι Nirvana δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο επιθυμητό στάδιο που πρεσβεύει το όνομα που διάλεξαν, για τον Cobain μιλάω που έβαλε τέλος στη ζωή του…
Ο κιθαρίστας των Pixies άνοιξε ένα λεξικό και έπεσε πάνω στη λέξη αυτή!
Το ίδιο έκανε και ο Stipe των REM.
Οι Rolling Stones άκουσαν Muddy Waters, πήραν τον τίτλο Rollin’ Stone και ακόμα κυλάνε μετά από τόσες δεκαετίες στην παγκόσμια σκηνή ενώ αποτελούν φαινόμενο…
Οι Portishead (αναμένουμε το καινούργιο τους lp το 2008 με μεγάλη αγωνία) πήραν το όνομά τους από το… Portishead, την μικρή παραλιακή τους πόλη που απέχει 12 μίλια από το Bristol.
Πλέον, η μικρή τους πόλη μπορεί να είναι περήφανη που ανέδειξε μία τέτοια γκρουπάρα!
Οι kinky (λέμε τώρα) Scissors Sisters πήραν το όνομά τους από μία δημοφιλή λεσβιακή στάση (όχι σαν του Νίκα) (δεν έχω να πω τίποτα άλλο).
Οι Simply Red γουστάρουν το κόκκινο! Καταρχήν, αυτό ήταν το παρατσούκλι του τραγουδιστή με τα κόκκινα μαλλιά! Ύστερα, ήταν οι πολιτικές τους πεποιθήσεις αλλά και η … Manchester United! Όλα στο κόκκινο!!
Οι Styx δανείστηκαν το όνομά τους από την Ελληνική Μυθολογία και συγκεκριμένα από τον γνωστό ποταμό που κατέληγε στον άλλο κόσμο!
Οι ΤΕΧΑΣ γούσταραν την ταινία Paris-Texas του Βέντερς και κράτησαν το Texas. Σπουδαία ταινία, συμπαθητικό το γκρουπ.
Οι αγαπημένοι μου λυρικότατοι 10.000 maniacs μόνο μανιακοί δεν είναι! Κι όμως, υπήρχε ένα σπλάτερ μούβι το 1964 που λεγόταν 2.000 maniacs. To γκρουπ αύξησε τους μανιακούς και έγινε 10.000 maniacs!
Οι Automatic (με το φοβερό τους κομμάτι Monster που παίζω τέρμα) κάνουν την εξής δήλωση για το όνομά τους: η μουσική είναι το αντίδοτο στον αυτοματοποιημένο τρόπο ζωής και στο lifestyle. Μαζί σας παιδιά!
Οι Black Rebel Motorcycle Club πήραν το όνομά τους από τη συμμορία του Marlon Brando στο The Wild One. Γκαζωμένο όνομα, γκαζωμένη μουσική!
Οι ψαγμένοι CAN πήραν τις λέξεις Communism-Anarchism-Nihilism και όλο αυτό έγινε Can. Οι Γερμανοί είναι πολύ καλοί και λάτρεις των Velvet που αναφέραμε.
Οι CLASH έβλεπαν παντού τη λέξη clash στις εφημερίδες! Clash σημαίνει προσκρούω, αντιπαραθέτω. Η λέξη φοριόταν πολύ και πάντα σήμαινε…προβλήματα με το Νόμο, ότι έψαχναν δηλαδή οι Clash!
Green day σε λίγο ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «κάθομαι όλη μέρα και στρίβω τσιγάρα, δεν τα στρίβω μόνο, τα καπνίζω κιόλας»! και ήταν αρχικά τραγούδι που έγραψε ο Armstrong. Ύστερα, έγινε το όνομα του γκρουπ και αντικατέστησε το όνομα Sweet Children.
Οι INTERPOL πήραν δυο λέξεις (International Police) και τις έκαναν μία. Το φετινό τους lp μάζεψε τις πλέον αντικρουόμενες κριτικές!
Ο Leonard Skinner ήταν ο μισητός καθηγητής γυμναστικής που είχαν κάποια μέλη των Lynyrd Skynyrd. Ο καθηγητής τούς έδινε αποβολές επειδή είχαν μακριά μαλλιά. Όταν μεγάλωσαν (τα μέλη, όχι τα μαλλιά –τα μαλλιά δεν κόπηκαν ποτέ!), ονόμασαν το γκρουπ έτσι όπως το ονόμασαν.
Όταν ο James Dean Bradfield τραγουδούσε στο δρόμο για να μαζέψει λεφτά, ένας τυχαίος αλλά εύστοχος και εμπνευσμένος άστεγος του είπε «hey you, manic street preacher!”. O James το «κράτησε» και ιδού πως βγήκε το όνομα ενός από τα πιο αγαπημένα μου γκρουπ.
Όσο για τους Simple Minds, άκουσαν το Jean Genie του David Bowie, τους άρεσε το “simple minds” και βάφτισαν έτσι το γκρουπ.
Γεια σας μέχρι να μάθω κι άλλα και να σας τα μεταφέρω! Να ‘ναι καλά η wikipedia που αγαπά την μουσική όσο κι εγώ!

40 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Καλησπέρα :-)
Λοιπόν, από όλους αυτούς , έχω να αγαπώ και να ακούω και να παρακολουθώ, τους παρακάτω:

Velvet Underground
Depeche Mode
Keane
Madness
The Kooks
REM
Greenday
Styx
DAVID BOWIE , (always)
AUTOMATIC (of course)
CLASH (for ever)
Και συμπληρώνω. πολύ ωραίο πόστ.
:-)

Stratos Bacalis είπε...

Απίστευτο ποστ... Πάπυρος Λαρούς Φαίη Μετεωρίτης Μπριτάννικα!

Μετεωρίτης είπε...

μπράβο Βάσσια!
Συμφωνούμε δηλαδή!
Οι velvet είναι για μένα κορυφαίοι, ο BOWIE ο πιο αγαπημένος μου και οι Psychedelic Furs επίσης (που δεν τους αναφάρω αλλά αν θυμάμαι καλά πήραν το όνομά τους από το τραγούδι Venus in Furs!)

Μετεωρίτης είπε...

E, λοιπόν , ας είναι καλά η wikipedia!!!
Κάποια τα ήξερα, κάποια όχι.
Καλησπέρα,
ΔΕΝ τα κατάφερα να σου ανοίξω χτες το ντοσιέ!
Κρατάς κλειστά τα χαρτιά σου!!
Επειδή όμως έχβ=ω ακτίνες Χ διαπέρασα το ντοσιέ σου και ΕΙΔΑ τι θα βάλεις στο Νο 1.

Δεν το λέω όμως φωναχτά, ε!

Για πλησίασε....
ψου, ψου, ψου...

Α, μέσα έπεσα δηλαδή;!

roadartist είπε...

εμμμ..που να προλάβεις καλέ μου μετεωριτάκο με αυτά τα ψαγμένα posts που ανεβάζεις.. :))) ΦΙΛΙΑ!

Μετεωρίτης είπε...

Άσε,
δεν σου λέω τίποτα!!
Κλείστηκα για δύο ωρίτσες και ρίχτηκα στο διάβασμα.
Στην κοσμάρα μου εντελώς.

Οταν είδα ότι δεν γίνεται άλλο να κρύβομαι στο γραφείο μου, έβαλα μια τελέία, βγήκα στο φως και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Υποτίθεται ότι σκεφτόμουν σενάρια...

Αν δεν είχα δουλειά,
ακόμα θα έγραφα...!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

indictos είπε...

Οι James από που πήραν το όνομά τους;

χαχαχαχαχα

ΠανωςΚ είπε...

Συμπληρωματικές ινφο: Ο Καπράνος, των Φέρντιναντ ντε, έπαιζε πριν σε ένα συγκρότημα που λεγότανε όπως τα τσιγάρα που καπνίζανε οι έλληνες συγγενείς του: Καρέλια.

Οι δε Σιμπλ Μάηντζ για κάποιο παράξενο λόγο προτίμησαν αυτό το όνομα από το σαφώς πιο ευκολομνημόνευτο Johnny And The Self Abusers.

Οι πιο μάγκες πάντως ήταν οι έλληνες Ζίγκι Γουόζ.
Πήραν το Ζιγκι Στάρνταστ του Μπάουι και το Τζόνι Γουόζ του Μάρλεϊ και φκιάξανε και γαμώ τα γκρουπ.

Μετεωρίτης είπε...

INΔΙΚΤΕ,
αν δεν ΜΕ κάνεις πλάκα, με τσάκωσες αδιάβαστη! Πάω να χωθώ στις wiki-kiki-pedies (γουαικίκι) και θα σου απαντήσω ευθαρσώς μόλις βρω κι εγώ το φως μου.

Ελα τώρα,
αν δεν ήταν οι James πώς θα σε γνώριζα εγώ, βρε;!

Καλησπερούδια και από δω!

panwsk
με εκπλήσσεις για μία ακόμα φορά! Τους Καρέλια δεν τους ξέρω, αλλά ο καλός μου δίπλα τους ξέρει και με ενημέρωσε περαιτέρω!
Πάντως δισκογραφικά έκαναν τίποτα ή όχι;

Όσο για τους Ζίγκι Γουόζ...
από Θεσσαλονίκη είναι αυτοί;!

Οι simple minds προτίμησαν τον στίχο "simple minded" (δεν τον κόβω κιόλας) (τον λαιμό) από το τζιν-τζίνι αλλά μετά από το συναισθηματικό πατατράκ που έφαγε ο τζιμάκος ο κερ από 2-3 γυναίκες (θα τα ξέρεις!) το γκρουπ θα έπρεπε να λέγεται abused by women!!!

Μετεωρίτης είπε...

Ινδικτε,
επέστρεψα ενημερωμένη και με απάντηση σεντόνι, προσφορά της Γουι-κικι-πέδια !!
Οι james μετά από 5-6 ασύλληπτα ονόματα που διάλεξαν, κατέληξαν στο να διαλέξουν το όνομα ενός από τα μέλη και να το κρατήσουν αυή τη φορά!
το james ήταν το πιο "σωστό".
Περισσότερες λεπτομέρειες
in english
από τη wikipedia!

James was formed in 1981 in Whalley Range, Manchester, when music enthusiast Paul Gilbertson, inspired by the post-punk bands of the era, convinced his best friend Jim Glennie to buy a bass guitar and form a band with him. Rehearsing regularly in Glennie's bedroom with whatever other musicians were available, their line-up solidified with the acquisition of Gavan Whelan on drums, whose erratic, frenetic and almost tribal drum sound gave their music a distinctive edge against Gilbertson and Glennie’s raw, untutored guitar and bass styles. They played a string of gigs under the names Venereal and The Diseases and, later, Volume Distortion (note the initials), before settling on the name of Model Team International, then shortened to Model Team.

They performed mostly spontaneous, purely improvised material derived from jam sessions, supporting The Fall at an early gig. Vocalists and other musicians drifted rapidly in and out of their line-up, until the band encountered Tim Booth at a student disco they had sneaked into. Intrigued by Booth’s wild, Whirling Dervish-like dancing style, Gilbertson invited him to the band’s Scout hut in Withington to join the band as a dancer. After accepting the invitation, Booth was quickly promoted to lead vocals as well as lyricist.

The contrast of well-spoken drama student and ruffians from Withington may have seemed a strange one, but it worked, imbuing the band’s raw, primitive sound with an artistic sensibility. After a brief period under the name Tribal Outlook, the band renamed themselves James in August 1982, following Gilbertson’s idea to name themselves after one of the band members. The name came from Jim Glennie. The other members' names were rejected - Gavan was "too heavy metal", while Paul was “too modest” to put his own name forward and Tim was concerned about accusations of egomania that might be associated with a band being named for the lead singer. James was, however, declared "amorphous enough" to summarize what the band was about. The band instantly knew that people would make the mistake of thinking their name represented one person, and played upon this by having Tim walk on stage alone at the beginning of one gig and reading a poem to trick the audience into thinking they had been conned into watching a poet. (Maconie, 2000).

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις ποιά ήταν η αρχική ιδέα για το όνομα των Sex pistols;

Μετεωρίτης είπε...

o Μακ Λάρεν και η Γουέστγουντ έγιναν χορηγοί μια μπάντας που ονομάστηκε Sex Pistols. Sex ήταν το όνομα του καταστήματός τους, που είχε σαδομαζοχιστικά ρούχα. Το pistols (πιστόλια) παρέπεμπε τόσο στους ληστές και στους καουμπόηδες της άγριας Δύσης όσο και, φωνητικά, στις λέξεις pissed (μεθύστακας) και piss (ούρα).

Aυτό βρήκα.
Πάντως θυμάμαι ότι υπήρχαν και gudgets με το όνομα sex pistols στο Sex.

Αν ξέρεις κάτι άλλο
ΠΕΣ ΤΟ!

indictos είπε...

Δεν έγινα κατανοητός μάλλον.

Ποιό ΘΑ ήταν αρχικά το όνομα των Σεξ Πίστολς

(παρόμοια ιστορία με τους James)

Μετεωρίτης είπε...

Eσύ είσαι που με παιδεύεις;!
Τι μπήκες ωσάν ανώνυμος, ε;!!
Πέστα όλα,
ποιο θα ήταν αρχικά το όνομα των sex pistols?
Ε, δεν ήταν και το αγαπημένο μου γκρουπ, εντάξει;
Πολύ κλωτσίδι λέμε (εγώ ήμουν της σχολής των cure που ήταν ευγενικά παιδιά και δεν κλωτσούσαν τον διπλανό τους...)

Μετεωρίτης είπε...

Εσύ κατανοητός ήσουν
εντελώς όμως.
Εγώ ήμουν αλλού αφού
διάβασα γρήγορα την ερώτηση
και κατάλαβες...!

MenieK είπε...

Δεν ξέρω τι γράφει η βικιπαίδεια για μαστίγια για το venus in furs πάντως αποκλείεται να μην παραπέμπει στο κόμη Μαζόχ και το γνωστότερό του μυθιστόρημα...

MenieK είπε...

βιάστηκα να πατήσω το δημοσίευση, ενώ ήθελα να συμπληρώσω... χαρά στην υπομονή σου!!!

Μετεωρίτης είπε...

δε λες τίποτα!!!!
μαζόχ myself λέμε.

Kαλησπέρα meniek!

Alexis B είπε...

καλημέρα.
διαβάζω και μαθαίνω ενδιαφέροντα πράγματα.
περιμένω την συνέχεια

Μετεωρίτης είπε...

καλημέρα alexisb
σε ευχαριστώ!

afrodiet είπε...

Και μια ξενερωσιά τώρα ... σόρυ κιόλας!
Είναι γλωσσική αδεία τα ονόματα επιτυχημένα.
Η αγγλική γλώσσα τα κάνει αρεστά.
Ως κειμενογράφος, φαντάζεσαι να δίνεις ελληνικά ονόματα σε ελληνικά γκρουπ με τέτοιες λογικές;
Θα μπορούσες να βαφτίσεις κάποιους "ψαλιδοαδελφές"; Ή "Γ.Κ.Μ." (γρήγορη κίνηση ματιού;) ή "Σύγκρουση";

Τέλος πάντων, από επαγγελματική διαστροφή όλες αυτές οι σκέψεις!

Φιλιά!

αν ακούς είπε...

portishead...απο το 97 περιμενουμε το καινουριο τους δισκο με μεγαλη αγωνια...με έχουν νευριασει.

Μετεωρίτης είπε...

afrodiet
καλησπέρα!!
Χα, χα! Υπάρχουν και
ΟΙ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΕΣ ΓΟΥΝΕΣ
Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑ
ΜΑΥΡΟ ΣΑΒΑΝΟ
(αυτό το τελευταίο το αφιερώνω στην Βέρντερ!!)

Μετεωρίτης είπε...

αν ακούς

δίκιο έχεις!!
Πολύς καιρός πάει...
Αμάν κι αυτοί οι άνθρωποι,
καμία έμπνευση πια!!!

Καλωσήρθες!

m00nchild είπε...

ΑΧΑ! Χαίρομαι για τους Styx γιατί είναι από τους αγαπημένους μου :)

afrodiet είπε...

Τέλεια η αφιέρωση στη Βέρντερ.
Χα χα χα
Γελάω ακόμα!

Μετεωρίτης είπε...

m00nchild
οι styx είναι της "παλιάς σχολής" αλλά έχουν γράψει κάποια καταπληκτικά τραγούδια!!

AFRODIET
2-0 σήμερα, μπορεί και τρία...
Αχ, αχ, αχ!

Λες να βρέχει το βράδυ;!

the_sailor είπε...

Καλά που μιλήσατε και... λίγο για μουσική... :ΡΡ

Btw πολύ ενδιαφέρον post!!
Επίσης ενδιαφέρουσα και η διάσταση που τέθηκε μερικά σχόλια πιο πάνω, με την ελληνική εκδοχή των ονομάτων...
:))

Μετεωρίτης είπε...

να'σαι καλά, Sailor,
κόλλησα ξανά με την μουσική, όταν όμως λήξει η ψηφοφορία...
θα επιστρέψω!

Προς το παρόν σκέφτομαι τη μοσυική...
Όπως εσύ σκέφτεσαι τα καράβια!!

Καλησπέρες!

Κούκος είπε...

Ο Βρετανός αγρονόμος/μηχανικός Jethro Tull (1674 - 1741), μπορεί να γνώριζε ότι με την εφεύρεση της μηχανής της σποράς, θα προσφέρει πάρα πολλά στους αγρότες και στη γεωργία, αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ του να φανταστεί ότι το όνομά του, θα γίνει τίτλος μιας δημοφιλέστατης και ιστορικής μπάντας της rock μουσικής.

Μετεωρίτης είπε...

Καλωσήρθες - και μάλιστα
ήρθες με μία πολύ χρήσιμη πληροφορία που ΔΕΝ ήξερα!

(ε, καλά, και τα άλλα, τα περισσότερα, από την wikipedia τα έμαθα!).

Να είσαι καλά,
καλησπέρα!!

Emilly είπε...

Μπράβο Μετεωρίτη!
Πως τα ξεψάχνισες καλέ όλα τούτα;
Μου ανοίγεις την όρεξη να βρώ να ακούσω τίποτε από όλα αυτά γιατί πέρα από τους Velvet Underground δεν ξέρω κανέναν. Καλά DAVID BOWIE θα έχω ακούσει φαντάζομαι, αλλά δεν το θυμάμαι τώρα με σιγουριά...
Καλησπέρα!

indictos είπε...

Επίσης και ο Αμερικάνος φυσικός Robert J. Van de Graaff δεν πρέπει να περίμενε ότι αυτός και η γεννήτρια του θα ήταν το όνομα μιάς από τις ποιητικότερες μπάντες του Ροκ.

adaeus είπε...

Μα ποιός είσαι ο Πετρίδης????
:)

Μετεωρίτης είπε...

EMILY,
οι Velvet Underground αρκούν !!
Και να ακούσεις από David Bowie όλο το Ziggy Stardust και το Alladin Sane - θα με θυμηθείς.
Επίσης βρες τα
Lady grinning soul
wild is the wind
prettiest star
(κομμάτια όλα, τα πρώτα που αναφέρω είναι lp)
και θα με ξαναθυμηθείς!

Καλησπέρα!!

Μετεωρίτης είπε...

Van Der Graaf Generator
Ινδικτε,
μάλιστα το άλμπουμ τους το 2005 ήταν μεγάλη έκπληξη μετά από τόσα χρόνια σιωπής!
To lp λέγεται PRESENT και πήρε πολύ καλές κριτικές.
Πίτερ Χάμιλ και τα λοιπά...
Ινδικτε,
θενξ για την πληροφορία!!

Μετεωρίτης είπε...

ADAEUS,
ήπια το νερό της γνώσης από τις πηγές της wikipedia - που στη μουσική η wikipedia είναι σίγουρα ο Πετρίδης του internet !!
Ευχαριστώ για το κοπλιμέντο!
Καλησπέρα
(με ευρωπαϊκό αέρα πλέον...)

MenieK είπε...

μιλάμε μου βγήκε η Παναγία για να μπω και να ποστάρω ένα σχόλιο... αλλά ήμουν ικανή να προσπαθώ μέχρι το πρώι...
και τί ήταν το τόσο σημαντικό που ήθελα να σχολιάσω? φαντάζομαιτο ξέρεις...
ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!

Μετεωρίτης είπε...

χαχαχαααααααα!!!!!

ΑΡΓΗΣΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ
(αν και το περίμενα) και ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ:

ΘΡΥΛΕ
ΘΕΕ ΜΟΥ..
(και τα δύο από θήτα αρχίζουν!!!)

Ανώνυμος είπε...

Oi Franz Ferdinand πηραν το ονομα του ς απο τον δολοφονηθεντα πριγκιπα της Αυστροουγγαριας Φραγκισκο Φερνινανδο που ηταν η αφορμη του 1ου Παγκοσμιου.
Στην αρχη της καριερας τους το ειχαν απαντησει χιλιαδες φορες.επισης υπαρχει κ tribute μπαντα που λεγεται
Gavrilo Princip και ειναι ο δολοφονος του.